Het lekkerst om te ontbijten is toch wel echte Britse roerei. Maar wat is nou het geheim van de traditionele perfecte scrambled eggs?
Totale tijd5min
Porties: 1portie
Ingrediënten
2eieren
60mlvolle melk
boter om in te bakken
zout naar smaak
peper naar smaak
Instructies
Als je een extra ingrediënt aan je roerei wilt toevoegen wat gebakken moet worden, begin hier dan mee en leg het daarna apart in een kommetje.
Breek de eieren boven een glazen kom en klop goed los tot er een gelijkmatige lichtgele kleur ontstaat.
Verwarm een schone koekenpan met antiaanbaklaag met wat boter.
Voeg de melk toe aan de eieren en klop krachtig zodat er luchtbellen ontstaan. Je kunt ook een mixer gebruiken. Er moet echt wat lucht in de eieren geklopt worden.
Als de boter in de pan heet genoeg is, giet je het ei voorzichtig in de pan. Niet meteen roeren! Laat het heel even liggen tot de onderkant een beetje is gestold.
Met een rubberen spatel, duw je de zijkanten voorzichtig naar het midden en draai je de pan om het ei wat nog niet gestold is in de pan te laten lopen. Ga hier mee door tot alles begint te stollen.
Draai het vuur uit en ga zachtjes roeren, maar ga geen stukken ei kapot maken. Hoe groter de stukken blijven, hoe beter. Als je de ingrediënten die je van te voren klaargemaakt had wilt toevoegen, is dit een goed moment.
Leg je roerei op een bord wanneer het ei wel is gestold, maar nog heel zacht is. Nadat je ze op je bord hebt gelegd zal het nog even nagaren.
Bestrooi met een beetje zout en witte peper naar smaak en geniet van je perfecte scrambled eggs!