Ben je van plan voor een paar dagen de winter in Edinburgh door te brengen en weet je niet wat er te doen is? Dit zijn de beste tips op een rijtje.

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is één van de populairste reisbestemmingen van Europa. Schotland staat niet perse bekend om het goede weer en daar moet je je op voorbereiden. Maar de winter zal rustiger zijn dan de zomer en je zal er dus meer kunnen zien en doen.

De stad Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een bruisende stad vol geschiedenis, cultuur en middeleeuwse kenmerken. Ga je tussen november en januari naar Schotland en ben je op zoek naar de leukste dingen om te doen in Edinburgh met kerst? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Tips voor een paar dagen kerst in Edinburgh

Kerst in Edinburgh: Wat is er te doen?

Hieronder heb ik alle leuke dingen om te doen in Edinburgh met de kerst, op een rijtje gezet. Natuurlijk is er nog veel meer te doen in deze mooie en historische stad, maar dit zijn wel echt de hoogtepunten.

Edinburgh Kerstmarkt

Eén van de meest populaire activiteiten in Edinburgh tussen november en januari, is de Edinburgh kerstmarkt. Je vindt deze aan de oostkant van Princes Street Gardens, tussen treinstation Waverly en de National Gallery. Als je met de trein naar Edinburgh komt, hoef je alleen maar de straat over te steken.

De stijl van deze kerstmarkt is een mix van Duitse en Schotse invloeden. Je vindt er kraampjes met kerstartikelen, eten en drinken en er zijn allerlei spannende en rustige attracties voor groot en klein. Denk aan een kersttrein voor de peuters, een groot reuzenrad en de Star Flyer, een spannende attractie voor mensen zonder hoogtevrees.

Edinburgh Chocolatarium

Als je van chocolade houdt, is een tour door het Edinburgh Chocolatarium echt wat voor jou. Je vindt het in Cranston Street. In een tour van anderhalf uur wordt je meegenomen in de wereld en geschiedenis van chocolade en mag je ook de lekkerste chocolade ter wereld proeven!

Winkelen in Edinburgh

In Edinburgh kan je op elk moment van het jaar goed winkelen. Maar in de winter, en dan vooral rond kerst, is het zeker een aanrader.

Dit komt grotendeels doordat de winkels voluit gaan met hun versieringen, waardoor de winkelervaring heerlijk feestelijk wordt. De bekendste en populairste winkelstraat in Edinburg is Princes Street. Hier vind je grote namen, zoals Primark en H&M. Ook aanraders zijn Waverly Mall, Ocean Terminal en George Street.

Ontdek Harry Potter in Edinburgh

Potterheads, opgelet! Edinburgh is namelijk een waar Harry Potter paradijs. J.K. Rowling woonde namelijk in Edinburgh toen ze een aantal van de boeken schreef en ze haalde dan ook veel inspiratie uit deze stad. Victoria Street diende bijvoorbeeld als inspiratie voor Diagon Alley en The Elephant House was één van de pubs waar ze de boeken schreef.

Een musical bezoeken in Edinburgh Playhouse

Londen staat bekend om zijn theaters, maar Edinburgh kan er ook wat van. In Edinburgh Playhouse kan je regelmatig de leukste musicals bekijken, zoals o.a. Beauty and the Beast, Dreamgirls, Hairspray en allerlei balletvoorstellingen en kerstconcerten. Zorg dat je van te voren bekijkt wat er te zien is en kaartjes reserveert. Je vindt Edinburgh Playhouse aan Greenside PI in New Town.