Op zoek naar een huisje in Engeland? Neem een kijkje in deze cottage in Somerset. De mooiste cottage waar ik ooit heb gelogeerd.

Wanneer ik met mijn gezin op vakantie ga in Groot-Brittannië, verblijven we altijd in een huisje of cottage. Eén van de mooiste en leukste cottages waar we ooit zijn geweest, is Shepherds Rest. Deze cottage in Somerset is geschikt voor vier personen en ligt in Milton, in de buurt van Wells. Je zit middenin een prachtig Engels landschap, omringt door schapen.

Logeren bij een schapenboerderij in Somerset

Deze leuke cottage in Somerset is onderdeel van een werkende schapenboerderij. De familie die deze boerderij beheert, heeft verschillende woningen op hun land staan. Eén daarvan is Shepherds Rest en wordt verhuurd als vakantiehuis. Het huis heeft een enorme voortuin, die helemaal omringt is met een heg. Onze peuter kon hier naar hartenlust spelen en voetballen, zonder dat we bang hoefden te zijn dat ze weg zou lopen. Daarnaast is het fantastisch om ‘s avonds of vroeg in de ochtend een wandeling te maken langs de schapen, die vrolijk in het veld naast het huis staan.

Woonkamer

In Shepherds Rest is de hele woonkamer ingericht in vintage roze met wit en grijs. Door de spiegel, glimmende kussentjes en gouden accentje van de gordijnen heeft deze Engelse cottage toch een iets modernere uitstraling, maar ik vind het een hele fijne sfeer hebben!

Er is een comfortabele hoekbank, een fauteuil, een televisie, een prachtig uitzicht op een enorme tuin en een open haard. Deze haard laat perfect zien hoe de dikke oude muren er ooit echt uit hebben gezien, voordat ze geschilderd werden en geeft toch weer dat authentieke sfeertje. Ik vond dit zo’n fijn hoekje! De deur achter de heerlijke fauteuil brengt je naar de keuken en de deur achter de hoekbank naar de hal en vanuit daar met de trap naar boven.

Keuken

De keuken vond ik de fijnste plek in huis. Ik houd van Engelse cottages, maar waar ik minder fan van ben is dat bijna elke vakantiehuis een krakende, hobbelige en soms scheve vloer heeft. De keuken van deze cottage is de enige plek in huis met een stille en vlakke vloer. Bij aankomst stond op het aanrecht ook nog eens een welkomstpakketje klaar met koffie, thee, ontbijtgranen, broodbeleg, koekjes, brood en meer. Zo fijn!

De keuken was nog drie keer groter dan dat je op deze foto kunt zien. Heel veel aanrecht, heel veel kastjes en super goede apparaten, die ook nog eens prachtig waren om te zien. Deze waterkoker en deze broodrooster vond ik zo fantastisch, dat ik ze bijna zelf had gekocht.

Vanuit de keuken is er ook nog eens een aparte bijkeuken waar een wasmachine, droogrek en droger staan. De bijkeuken is daarnaast prima bevoorraad met wasmiddel en andere dingen die je nodig zou kunnen hebben.

Slaapkamer

De slaapkamer is een kamer in de Engelse cottage waar ik natuurlijk alleen ‘s nachts ben geweest. Desondanks vond ik hem wel prachtig. De kleuren waren enorm neutraal en het was niet te druk ingericht.

Rechts van het bed was nog een grote open haard, ongeveer vergelijkbaar met die in de woonkamer. Ook de slaapkamer waar de peuter sliep, had een oude open haard. Hier kun je echt aan merken hoe oud dit huisje is. Er was in die tijd nog geen verwarming en de open haard was de enige manier om warm te blijven. Ook stond op de plek waar ik de foto maakte, nog een grote kledingkast en rechts daarvan nog een mooie kaptafel met spiegel. Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt.

Shepherds Rest, Milton, Wells, Somerset

De mensen die het huisje verhuren, zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Ze wonen op hetzelfde erf, maar je hebt absoluut geen last van ze. Ook de omgeving is prachtig, echt een aanrader! Ben je nou enthousiast geworden om ook in dit huisje te slapen? Je kunt hem via deze website boeken. Wat mij betreft is dit huisje echt een aanrader. We konden vanuit hier ook naar veel mooie plekken rijden, waaronder Bath, Bristol en Minehead. Brighton zou eventueel ook te doen zijn, als je wat langer wilt rijden.