Dit zijn onze favoriete Britse kerstreclames, waaronder John Lewis, M&S, Sainsbury’s, Waitrose, Morrisons en Boots. Wat is jouw favoriet?

Kerst begint zodra de Britse kerstreclames uitgebracht zijn. Een flink aantal pareltjes zijn alweer enige tijd om de Britse televisie te zijn en ze zijn weer prachtig! Welke retailer zou dit jaar de beste kerstreclame van 2021 hebben gemaakt? Is Aldi’s Kevin the Carrot weer terug? En wie zingt deze keer de John Lewis soundtrack in? We gaan het heel snel ontdekken! Hieronder vind je al onze favorieten, waaronder John Lewis, Marks & Spencer, Sainsbury’s, Waitrose, Morrisons en Boots. Wat is jouw favoriet?

Morrisons: Make Good Things Happen

Morrisons introduceert Farmer Christmas, compleet met baard en rode regenjas. De kerstman heeft rendieren, maar Farmer Christmas heeft Morrisons vrachtwagens. Ja, het is wat vergezocht, maar het is een mooie ode aan alle hardwerkende mensen met kerst, die me zelfs even ontroerde.

John Lewis: The Unexpected Guest

John Lewis, de koning van de Britse kerstreclames. Nog nooit hebben ze gefaald in het raken van onze harten. Ook dit jaar is de reclame voor dit Britse warenhuis weer mooi en ontroerend, maar helaas ook wat voorspelbaar. Een kind met een gebroken hart doet het altijd goed en dat weten ze.

Waitrose: Best Bit of Christmas

Persoonlijk vind ik deze reclame erg leuk en ik kan hier helemaal achter staan! Het beste van kerst is het eten, niet waar? De muziek had van mij net iets minder duister gemogen, maar verder vind ik deze Britse kerstreclame erg goed geslaagd.

Boots: #BagsOfJoy

Kerst met een Mary Poppins tintje. Een jonge vrouw krijgt de tas van haar oma en redt kerstmis door erachter te komen dat de tas alles bevat wat ze wenst. Heel eerlijk, het ging prima tot het einde. Nu heb ik een knuffel nodig…

Marks & Spencer: Percy Pig Comes to Life

Percy Pig is een snoepfiguurtje van M&S en voor het eerst ooit wordt hij tot leven gebracht. Heel Groot-Brittannië weet nu hoe Percy echt klinkt en elke Brit is uitzinnig. Marvel’s Tom Holland spreekt hem in en zijn feeënvriendinnetje wordt vakkundig ingesproken door bekende Britse comédienne Dawn French. Misschien wel de vrolijkste Britse kerstreclame van dit seizoen!

Very: It’s The Very Best Excuse

Very koos ervoor hun kerstreclame in oktober al te onthullen, met de boodschap dat kerst dit jaar echt niet kan wachten. Very snapt dat met de bescheiden kerst van vorig jaar, iedereen dit jaar het seizoen onbeschaamd alvast wilde omarmen, zodra de herfst begon. Volgens mij kunnen de meesten van ons zich hier helemaal in vinden!

Lidl: A Christmas You Can Always Believe In

Lidl gaat dit jaar voor een futuristisch thema. Om te benadrukken dat Lidl altijd betaalbaar zal blijven, laten ze een vertrouwd tafereel met een vrolijk gezin tijdens het kerstdiner zien, maar dan van de toekomst. Let ook vooral even op de Lidl merchandize.

Aldi: A Christmas Carrot

Aldi heeft de opdracht voor leukste Britse Kerstreclames 100% begrepen. Voor een groente- en fruitversie van de klassieker A Christmas Carol, zie je in deze reclame Ebanana Scrooge. Aldi belooft niet alleen 1,8 miljoen maaltijden te schenken aan gezinnen tijdens de kerstperiode, maar geeft ook een knipoog naar de juridische strijd tussen Cuthbert en Colin met M&S. Well played, Aldi!

Wat zijn jouw favoriete Britse kerstreclames dit jaar?