Brighton is een zeer kleurrijke en bruisende stad in East Sussex, onder Londen en tussen Worthing en Eastbourne. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Brighton.

Brighton is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen in Groot-Brittannië. Brighton is een zeer kleurrijke en bruisende stad in East Sussex, onder Londen en tussen Worthing en Eastbourne. Ook is dit één van de bekendste badplaatsen van de UK. Wat ik mooi vind aan Brighton, is de positieve sfeer die er hangt. Iedereen is vrolijk en relaxed. Ik heb een aantal tips voor je, voor wanneer je een dag in Brighton bent. Plekken die je echt niet wilt missen!

Een dag in Brighton en wat je er kunt doen

Brighton Pier

Een absolute must om te gaan bekijken wanneer je een dag in Brighton bent, is de Brighton Pier. De Brighton Pier is één van de populairste plekken van het zuidoosten van Engeland om naartoe te gaan. Er is van alles te doen! Van horeca tot heuse kermisattracties. Dit is voor iedereen een belevenis!

The West Pier

De West Pier, die je naast de Brighton Pier kunt vinden, is iets heel speciaals. Het is een oude pier, waar ooit zelfs een concertgebouw op heeft gestaan. Helaas is deze in 2010 compleet afgebrand. Ik vond het heel bijzonder om dit met eigen ogen te zien en het had ook best wel iets spookachtigs. Het is zo jammer dat iets wat ooit zo mooi was nu langzaam door de zee wordt opgeslokt, beetje bij beetje. Over een tijdje zal er niets meer van over zijn!

Boho Gelato

Iets wat ik absoluut moest proberen, was een ijsje van Boho Gelato. Deze ijssalon is mega beroemd! De bekende Britse YouTuber uit Brighton, Zoe Sugg, haalt hier altijd haar ijsje en ja, hoe belachelijk het ook is, ik ben daar gevoelig voor! En ik niet alleen. Er stond zelfs een rij tot buiten aan toe! Maar het meisje dat er werkte was mega snel en binnen no time was ik aan de beurt en kon ik genieten van mijn heerlijke chocoladeijs.

Wat deze plek zo speciaal maakt, zijn de vele en zeer bijzondere smaken die ze verkopen. Ze wisselen bijna elke dag en hebben o.a. smaken zoals carrot cake en pineapple mint tea. Als je ooit ergens bent met een Boho Gelato, moet je er echt even heen. In Brighton zijn twee vestigingen. Je vind een Boho op Ship Street en op Pool Valley.

The Sea Front en Brighton Beach

Ik vond het heerlijk om langs de kust te wandelen, oftewel The Seafront. Er liggen veel leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Deze foto van ons drieën vond ik zo leuk en het weer was lekker zonnig. Ernaast vind je een foto van de plek waar we stonden.

The Lanes

Waar ik helaas geen foto’s van heb, zijn The Lanes. Dit zijn hele smalle kleine straatjes in het centrum van Brighton, met allemaal heel bijzondere winkeltjes. Het voelt een beetje als die scene in de eerste Harry Potter film, wanneer Harry zijn schoolspullen gaat kopen. Heel gaaf om te zien.

Dum Dum Donutterie

Een andere plek waar ik absoluut heen moest, was Dum Dum Donutterie. Hier verkopen ze fantastische donuts. We kozen voor Creme Filled Chocolate Mini, de Raspberry Cheesecake en de Creme Brullee. Het was zo lekker! In alle eerlijkheid viel de hoeveelheid keus me een beetje tegen, ik had meer smaken verwacht. Maar de donuts die ze hadden waren geweldig lekker.

The Royal Pavilion

The Royal Pavilion was ook prachtig! We zijn niet naar binnen gegaan, we hadden op dat moment geen tijd meer. Maar de buitenkant en de natuur er omheen was al heel indrukwekkend. Blijkbaar was dit ooit het ‘strandhuis’ van George, Prince of Wales! Ik ben echt heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet, dus dat geeft ons een mooie reden om ooit nog eens terug te gaan.

Giraffe Burgers & Cocktails

Wanneer ik in Groot-Brittanië ben, ga ik altijd minstens één keer eten bij een Giraffe. Dit is een keten van heerlijke restaurants. De variant Giraffe Stop is vooral gericht op ontbijt en lunch. We hebben ooit elke ochtend ontbeten bij een Giraffe Stop op King’s Cross in Londen en dat was fantastisch.

Dit keer vonden we een Giraffe Burgers & Cocktails in Brighton en we besloten onze dag hier af te sluiten. De dame die ons hielp was zo aardig voor ons en onze dochter. Ze kreeg een boekje waar ze mee mocht spelen en werd overladen met complimentjes! Weliswaar in het Engels, maar ze wist donders goed dat het over haar ging en werd er helemaal blij van. Het eten (we hadden allebei een burger) was heerlijk. Het was de perfecte afsluiting van onze dag in Brighton.

Sommige van bovenstaande foto’s zijn van mijzelf en sommige zijn stockfoto’s. Gebruik ze alsjeblieft niet zonder mijn toestemming.