Het nieuwe televisieseizoen begonnen en dat betekent dat er heel veel leuke programma’s worden uitgezonden. Dit is een selectie van de leukste BBC programma’s.

Mocht je dit najaar niets leuks hebben om te kijken op de Nederlandse zenders, dan is het misschien interessant om eens uit te wijken naar de BBC. Ik ben persoonlijk enorm fan van BBC programma’s en dan vooral de panelshows en de sitcoms. In Nederland kunnen we de BBC gewoon ontvangen en dat opent de deur naar meer leuke programma’s dan je misschien zou denken.

De leukste BBC programma's om te kijken

De leukste BBC programma’s van dit moment

Ook in Groot-Brittannië is het nieuwe televisieseizoen begonnen en dat betekent dat er heel veel leuke programma’s gaan worden uitgezonden. Ik heb een selectie gemaakt van de meest vermakelijke, grappige en fijne BBC programma’s om te kijken, of om gewoon op de achtergrond aan te zetten, wanneer je een beetje het gevoel wilt hebben in de UK te zijn. Of ben ik de enige die dat doet..?

Would I Lie To You?

In Would I Lie To You? moeten bekende Britten raden of een vreemd of grappig verhaal echt de waarheid is. Het programma wordt gepresenteerd door Rob Brydon en de twee vaste panelleden zijn David Mitchell en Lee Mack. Elke week zijn er vier gasten die de panels compleet maken. Van het programma zijn al 14 seizoenen uitgezonden en seizoen 15 is afgelopen zomer opgenomen. Waarschijnlijk wordt dit in oktober of november uitgezonden, maar dit is nog niet bekend gemaakt. Ik moet altijd enorm lachen om dit programma! Ik ken niet altijd alle gasten (al ken ik er na 14 seizoenen toch al aardig wat) maar dit is één van de weinige programma’s waarbij dat totaal niet uitmaakt.

Uitzending: BBC1, datum nog niet bekend

Strictly Come Dancing

In Nederland kennen we dit programma als Dancing With The Stars. Ben je enorm fan van dit programma en baal je dat het op dit moment niet in Nederland wordt uitgezonden, kun je vanaf nu je hart ophalen! In de UK is seizoen 19 namelijk nét begonnen!

Uitzending: Vanaf 18 september 2021, elke zaterdag om 20:00 uur op BBC1

QI

QI (oftewel Quite Interesting) is een komische kennisquiz, gepresenteerd door Sandi Toksvig, o.a. bekend van The Great British Bake Off. Het programma bestaat uit twee panels, waarvan Alan Davies het enige vaste panellid is. Wat dit programma anders maakt, is dat de punten niet toegekend worden aan de hand van de juistheid van de antwoorden, maar vooral voor hoe interessant de antwoorden zijn. Antwoorden die voor de hand liggen en ook nog eens fout zijn, leiden tot strafpunten.

Uitzending: Vanaf 9 september 2021, elke donderdag om 22:00 uur op BBC2

Morning Live

Morning Live is een dagelijks live uitgezonden actualiteitenprogramma, een beetje vergelijkbaar met Koffietijd. Maar toch ook niet helemaal, want het is net wat rustiger. Ideaal om op de achtergrond aan te hebben voor wat ontspannen geklets.

Uitzending: Elke werkdag, om 10:15 uur op BBC1

The One Show

The One Show is een dagelijkse live uitgezonden actualiteitenprogramma. Er komen verschillende gasten praten over allerlei onderwerpen, variërend van luchtige humor tot serieuze problemen of actualiteiten. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Alex Jones, Jermaine Jenas en Ronan Keating. Een fijn programma om op de achtergrond aan te zetten.

Uitzending: Elke werkdag, om 20:00 uur op BBC1

Escape To The Country

In Escape To The Country gaan potentiële kopers, die meestal uit het drukke Londen komen, op zoek naar hun droomhuis op het Britse platteland. Ze krijgen drie huizen te zien. Nadat ze de huizen hebben bekeken, doen ze een gok wat de huizen waarschijnlijk ongeveer kosten. Aan het einde van de aflevering kiezen ze één van de woningen. Het programma geeft ook een mooi beeld en veel informatie over het gebied wat in de aflevering centraal staat.

Uitzending: Elke werkdag om 15:00 uur op BBC1

The Graham Norton Show

Al 28 seizoenen presenteert komiek Graham Norton zijn eigen show The Graham Norton Show. Hij ontvangt regelmatig internationale sterren en praat met hun over hun meest recente projecten. Het programma wordt ook op Comedy Central uitgezonden, maar wil je de nieuwste afleveringen zien, kijk dan naar de BBC.

Uitzending: Vanaf 24 september 2021, elke vrijdag om 23:35 op BBC1

Wat zijn jouw favoriete BBC programma’s?