Wanneer je in de winter Groot-Brittannië bezoekt, is het essentieel om wat Britse kerstmarkten te gaan bekijken. Dit zijn de allerbeste!

Wanneer je in de wintertijd in de UK bent, hoort het bezoeken van een Britse kerstmarkt hier natuurlijk bij. Bijna overal zijn wel kerstmarkten te vinden en in bijvoorbeeld Londen zijn er zelfs meerdere. Maar wat zijn nou de beste en mooiste kerstmarkten van Groot-Brittannië? Hier vind je een selectie van kerstmarkten in de UK die je absoluut niet wilt missen.

De beste Britse kerstmarkten
Hyde Park Winter Wonderland

De beste Britse Kerstmarkten

Nottingham Winter Wonderland

Op de kerstmarkt van Nottingham kijk je je ogen uit! Je vindt er de grootste schaatsbaan van de East Midland. Je kunt zolang schaatsen als je wilt! De schaatsbaan heeft een bar, met een groot aantal prachtige kraampjes met heerlijk eten en drinken ernaast. Verder zijn er ook leuke attracties en winkeltjes te vinden.

Entree: Gratis
Website: nottinghamwinterwonderland.co.uk

Birmingham’s Frankfurt Christmas Market

Birmingham’s Frankfurt Christmas Market is één van de grootste en meest populaire Britse kerstmarkten. Deze kerstmarkt heeft een Duits tintje en dat maakt het heel speciaal. Er is live muziek en je kunt de hele dag genieten van pretzels, schnitzels en braadworsten. Gluhwein, weissbier – oftewel, witbier – en heerlijke warme chocolademelk hoort hier natuurlijk ook bij. Daarnaast vind je vele kraampjes met allerlei handgemaakte decoraties.

Entree: Gratis
Website: thebfcm.co.uk

Christmas at Blenheim Palace

Kerst op Blenheim Palace is iets wat je echt me moet maken, zo bijzonder. Er is enorm veel te doen en te zien. Er is een kerstmarkt met meer dan 70 houten chaletjes waar je de mooiste handgemaakte decoraties, heerlijke hapjes en warme dranken kunt kopen. Daarnaast zijn er in het prachtige gebouw verschillende activiteiten te boeken, zoals een illuminated trail en een bezoek aan het paleis, dat van binnen een heus Christmas wonderland is geworden.

Entree: Verschillende prijzen afhankelijk van de activiteit, kerstmarkt is gratis.
Website: blenheimpalace.com

Leeds Castle Christmas Market

Leeds Castle biedt in de kerstperiode verschillende kerstactiviteiten aan. Zo kun je de binnenkant van het kasteel bezoeken en met eigen ogen zien hoe prachtig het versierd is. Binnen is er een hoop te doen! Daarnaast is er een Christmas Murder Mystery te boeken. Je slaapt en eet op het kasteel en in de tussentijd probeer je een moord op te lossen. Hoe leuk is dat? Ook is er de mogelijkheid om kerst op het kasteel te vieren, onder het genot van een heerlijk diner.

Entree: Verschillende prijzen afhankelijk van de activiteit.
Website: leeds-castle.com

Bath Christmas Market

De prachtige straten van Bath worden in de winter gevuld met prachtige houten chaletjes vol met stijlvolle decoratie, handgemaakte sieraden, bijzondere producten en nog veel meer. Er zijn kraampjes met het lekkerste eten en speelt live muziek. Bath heeft van zichzelf al een bijzondere sfeer en wanneer deze kerstmarkt er is, is alles nog veel mooier.

Entree: Gratis
Website: bathchristmasmarket.co.uk

Hyde Park Winter Wonderland

In het hart van Londen ligt Hyde Park. De plek waar geregeld o.a. concerten worden georganiseerd. In de winter vind je hier Hyde Park Winter Wonderland. Er zijn allerlei attracties, activiteiten, entertainment, eten, drinken en nog veel meer. Kom je met je gezin, dan zijn de ochtenden een aanrader, wanneer alles wat rustiger is. Wanneer de avond valt, transformeert de kerstmarkt in een lichtfeest en kan er met een glühwein of Beiers biertje een feestje worden gevierd.

Entree: Gratis tijdens daluren, £5 of £7,50 in de piekuren.
Website: hydeparkwinterwonderland.com

Exeter Cathedral Christmas Market

Exeter is de ultieme plek om te kerstshoppen. Cathedral Green is de locatie voor één van de beste Britse kerstmarkten. Er klinkt live muziek en er staan Beierse chalets met lokale handelaren en ambachtslieden die unieke cadeaus en decoraties verkopen. In 2019 kwamen er zo’n 600.000 bezoekers naar deze kerstmarktm dus hij is zeker populair te noemen.

Entree: Gratis
Website: exeter-cathedral.org.uk

Lincoln Christmas Market

Deze kerstmarkt in Lincoln wordt meestal ongeveer drie weken voor kerst gehouden en vind je rond het historische centrum van Lincoln, inclusief het kasteel en de kathedraal. Naast de gebruikelijke kraampjes, is er een kermis met reuzenrad, klassieke livemuziek, rockconcerten en traditionele evenementen.

Entree: Gratis
Website: lincoln-christmasmarket.co.uk

Bristol’s Christmas Market

In het hart van het centrum van Bristol vind je deze prachtige kerstmarkt, waar je meer dan 50 kraampjes vindt met een breed scala aan unieke cadeaus en ambachtelijke producten. Neem een warme chocolademelk of glühwein en kijk rustig rond!

Entree: Gratis
Website: bristolchristmasmarket.com

Wat zijn jouw favoriete kerstmarkten in de UK?