Goede cafés in Londen vinden kan een uitdaging zijn. Het zijn er namelijk zoveel! Om je te helpen, hebben we een leuke selectie gemaakt.

Als het op koffie aankomt, heeft Londen het best goed voor elkaar. Maar ook als het gaat om zoete lekkernijen, de beste thee, speciale lattes of luxe chocolademelk, weten de cafés hier hoe het moet. Maar het vinden van cafés in Londen kan net zo overweldigend zijn als winkelen in Harrods op een zaterdagmiddag.

En wanneer je een warm kopje koffie of thee nodig hebt om wakker te worden of jezelf te verwarmen, heb je natuurlijk geen zin om heel lang door Londen te zwerven, omdat je geen idee hebt welke van alle cafés je het beste kunt kiezen. Om het je iets makkelijker te maken, is hier een selectie van een aantal cafe’s in Londen die je niet wilt missen.

De leukste cafés in Londen

Costa Coffee

Costa Coffee is één van de populairste koffieketens van Groot-Brittannië. Ze zitten letterlijk zo’n beetje overal in Londen, dus je hebt er altijd wel één of meerdere in de buurt. Sommigen beweren dat de koffie hier lekkerder is dan bij Starbucks. Maar ook de muffins, taartjes en warme chocolademelk zijn hier heerlijk. Er is altijd wifi, de sfeer is goed en de mensen zijn heel vriendelijk.

Website: costa.co.uk
Adres: Check hier alle locaties.

Giraffe Stop

De beste plek voor een heerlijk Engels ontbijt, of om gewoon wat te drinken, is Giraffe Stop. Je vindt hem op King’s Cross Station. Mocht je moeite hebben hem te vinden, je moet er voor naar de bovenste verdieping! De sfeer en aankleding is fantastisch en het eten is geweldig. Bij Giraffe Stop vind je ook nog eens de lekkerste frambozenmuffins van heel Londen, dat garandeer ik je. Giraffe Stop is vooral gericht op ontbijt, lunch en take away.

Website: giraffe.net
Adres: Units 2/3 Mezzanine Level, Kings Cross Railway Station, London N1C 9AL

Nicholson’s Pubs

Nicholson’s Pubs staan bekend om hun klassieke uitstraling, zowel het interieur als de buitenkant. Je herkent ze direct en eigenlijk kunnen we ze allemaal in deze lijst zetten, alleen al vanwege de sfeer. Bijvoorbeeld The Sugar Loaf, waar je heerlijke British pies kunt eten. Maar ook The Wellington en The Old Bell Tavern zijn echte aanraders. Probeer ook vooral de fish and chips eens bij één van deze pubs!

Website: nicholsonspubs.co.uk
Adres: Check hier alle locaties.

Caffé Nero

Een aanrader voor de echte koffiedrinker is Caffé Nero. Hier kun je o.a. echte Italiaanse koffie krijgen. Persoonlijk raad ik vooral de vestiging op Lancaster Place aan, vlakbij de Waterloo Bridge. Als het je lukt om buiten te zitten – wat lastig kan zijn, want er staan meestal maar twee tafeltjes – heb je een prachtig uitzicht op het verkeer daar. Dat klinkt misschien niet leuk, maar dat is het wel! Er komen veel van de traditionele rode dubbeldekkers voorbij en Britser kan je kopje koffie of thee op een terrasje niet worden.

Website: caffenero.com
Adres: Check hier alle locaties.

Café van Gogh (Vegan)

Vegans opgelet! Ben je op zoek naar cafés in Londen waar je vegan kan eten en drinken? Zoek dan niet verder want Café van Gogh is precies wat je zoekt. Dit café is één van de beste vegan restaurants van Londen en ontzettend sfeervol. Je kan er wat drinken, je kunt er lunchen, maar ook de dinerkaart is fantastisch! Honden zijn er ook welkom!

Website: cafevangogh.co.uk
Adres: 88 Brixton Road Christ church, Londen SW9 6BE

Heb jij nog meer tips voor goede cafés in Londen? Laat het dan gerust hieronder even weten!