Street food markets in Londen zijn iets bijzonders en je vindt er het lekkerste eten! Maar wat zijn de allerbeste en welke wil je niet missen?

Wanneer je in Londen bent, komt het beste eten niet uit een keuken, restaurant of winkel, maar… van een food market! Street food markets in Londen zijn iets bijzonders. Je merkt dat de mensen die het eten bereiden een passie hebben voor het eten dat ze bereiden. Of dat nou fish and chips, broodjes, of pastagerechten zijn, het is altijd met liefde gemaakt.

De beste street food markets in Londen

De beste street food markets in Londen

Ik kom ontzettend graag in Engeland en dat komt o.a. door het eten. Iets wat ik dan ook nooit oversla, zijn de Britse street food markets. Wat mij betreft een echte must see, wanneer je naar deze geweldige stad gaat. De bekendste street food markets in Londen zijn natuurlijk Borough Market en Camden Market, maar er zijn er nog veel meer en die liggen soms best een beetje verscholen. Ik zet de beste voor je op een rijtje.

Voordat je deze street food markets bezoekt, houd er dan alsjeblieft rekening mee dat ze allemaal andere openingstijden hebben en niet op dezelfde dagen van de week geopend zijn. Controleer altijd de website voor de juiste dagen en tijden.

Camden Market

Camden Market is een markt die je om veel meer redenen moet bezoeken dan alleen eten. Je vind er vintage kleding en geweldige unieke spulletjes. Je brengt er makkelijk uren door. Persoonlijk heb ik hier de allerbeste Mac & Cheese ooit gegeten. Echt een aanrader!

Website: camdenmarket.com
Dichtstbijzijnde metrostation: Camden

Borough Market

Verreweg de beroemdste food market van Londen. Borough Market! De kwaliteit van het eten hier is ontzettend goed en je kunt er van alles vinden. Van verse producten tot vers gemaakte maaltijden die je direct kunt eten. Leuk weetje: In de eerste Bridget Jones film woont Bridget in een appartement boven The Globe Tavern, want aan Borough Market ligt. Als je de film goed kent, is het makkelijk te herkennen!

Website: boroughmarket.org.uk
Dichtstbijzijnde metrostation: London Bridge

Old Spitalfields Market

Eén van de oudste en meest duurzame street food markets in Londen, is Old Spitalfields Market. Niet te verwarren met New Spitalfields Market, wat in Leyton ligt. Old Spitalfields is een kleurrijke markt vol met street food, kunst en kraampjes vol antiek. Maar het eten is waar ik altijd voor kom, want dat vind je hier in overvloed! Het is lastig kiezen, want alles is smaakvol, vers en met liefde gemaakt terwijl je wacht!

Website: Oldspitalfieldsmarket.com
Dichtstbijzijnde metrostation: Liverpool Street

Brockley Market

Brockley Market is een grote favoriet bij de locals van Londen en dat is ook terecht. Dit is zo’n markt waar de sfeer fantastisch is en waar je weer weggaat met zo’n volle buik dat je bijna niet kunt bewegen, zonder spijt te hebben van elke hap die je genomen hebt. Wil je je een local voelen, ga dan zeker naar Brockley!

Website: Brockleymarket.com
Dichtstbijzijnde treinstation: St Johns

Partridges Food Market

Dit is één van de street food markets in Londen die net iets chiquer is , maar daardoor niet minder leuk. Het is ook nog eens één van de weinige food markets die nog gerund wordt door één familie. De markt is zeer divers. Je vind er lokale Britse producten, maar ook internationale gerechten van over de hele wereld.

Website: Partridges.co.uk
Dichtstbijzijnde metrostation: Sloane Square

Dalston Food Market

Dalston wordt steeds populairder en dat is ook terecht. Het is namelijk een leuke street food market in Londen, waar voor iedereen iets te doen is. Iedereen kan zich hier vermaken, welke leeftijd dan ook. Naast heerlijk eten is er geregeld live entertainment, dus je bent hier verzekerd van een gezellige avond. Perfect als je nergens heen hoeft en eens lekker de tijd wilt nemen.

Website: Dalstonfoodmarket.com
Dichtstbijzijnde metrostation: Haggerston

Zijn er nog andere street food markets in Londen die jij de moeite waard vindt? Laat het me weten in een reactie.