Een vakantie in Engeland zou niet compleet zijn zonder tenminste één portie fish and chips in Londen. Dit zijn de vijf beste plekken.

Het is door bijna elke Brit geliefd en iedereen heeft zijn favoriete manier om het te eten. Eet jij je fish and chips op de klassieke Britse manier, met salt and vinegar? Zo ja, doe je dan eerst zout of eerst azijn of andersom? Of eet je het liever met mayonaise of ketchup? Liever kabeljauw of liever schelvis? En bestel je de dan ook de scraps (extra knapperige stukjes) bij je bestelling?

De lekkerste fish and chips in Londen

Fish and chips zijn een must als je Londen bezoekt. Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers. Elk jaar worden meer dan 250 miljoen van deze maaltijden verkocht in de UK. Ongeacht hoe je dit gerecht het lekkerst vindt, een portie fish and chips hoort bij een bezoek aan Londen. We hebben daarom deze lijst samengesteld, zodat je de beste fish and chips in Londen kunt vinden!

Poppie’s Fish & Chips

Eén van de beste plekken om heerlijke fish and chips in Londen te eten, is Poppie’s Fish & Chips. Ze hebben drie locaties in Londen en serveren alles vers, warm, knapperig en zacht van binnen. In Londen is de knapperigheid en sappigheid van de vis algemeen bekend. Het interieur van Poppie’s is prachtig, met overal vintage spulletjes. Zelfs de obers zijn gekleed in nostalgische kleding. Je vindt er jukeboxen en verzamelobjecten uit de jaren 50, met op de achtergrond hits van de jaren 50, 60 en 70.

Website: poppiesfishandnchips.co.uk
Adres Spitalfields: 6-8 Hanbury St, London E1 6QR
Adres Soho: 55-59 Old Compton St, London W1D 6HW
Adres Camden: 30 Hawley Cres, London NW1 8NP

Fish!

Op Borough Market, één van de grootste foodmarkets in Londen, vind je Fish!. Ze serveren vis die bedekt is met een krokant laagje bierbeslag. Als je wilt kun je er erwtenpuree en tartaarsaus bij krijgen. Fish! is zó goed, dat ze zelfs werden uitgeroepen tot winnaar van de National Fish & Chip Awards 2017. Je kunt kiezen tussen schelvis, kabeljauw of heek. Wat je ook kiest, alles wordt geserveerd met een flinke portie friet, oftewel chips. Houd er bij je bezoek rekening mee dat er niet veel zitgelegenheid is. Afhalen zou daarom de betere beslissing zijn.

Website: fishboroughmarket.com
Adres: Cathedral Street, London, SE1 9AL

The Real Greek

Hoewel een Grieks restaurant in eerste instantie misschien een aparte keuze lijkt, weet ik zeker dat The Real Greek je niet zal teleurstellen. Als het om kwaliteit en betaalbaarheid gaat, is dit restaurant zeker een winnaar. De versheid van de vis is iets dat direcdt opvalt, wanneer je hier eet. Door de combinatie met het heerlijke knapperige beslag, wil je eigenlijk heel snel een tweede portie bestellen. The Real Greek heeft bizar veel locaties in Londen, dus je kan er overal een tegenkomen.

Website: therealgreek.com
Adres: Je vind hier alle locaties.

The Seashell of Lisson Grove

The Seashell serveert al meer dan 60 jaar traditionele fish and chips in Londen, hebben een zeer goede reputatie en een aantal beroemde klanten in hun zaak mogen ontvangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Liza Minnelli? Het restaurant is opgesplitst in twee delen, en je zou bijna denken dat het twee aparte restaurants zijn. De ene kant is een formeel restaurant en het andere deel is bedoeld voor afhaalmaaltijd. Er is een terras en er staan hoge tafels waar je kunt genieten van een snelle hap.

Ze hebben allerlei soorten vis en het wordt allemaal op bestelling klaargemaakt. Traditionele fish and chips wordt van kabeljauw gemaakt, maar sommige mensen eten liever schelvis, vanwege de intensere smaak. Het kan hier allemaal!

Website: seashellrestaurant.co.uk
Adres: 49-51 Lisson Grove, London, NW1 6UH

Toff’s

Toff’s is een restaurant dat enorm veel prijzen heeft gewonnen voor de beste fish and chips, waaronder The Good Chippie Award. Toff’s bestaat al meer dan 50 jaar en velen vinden dat ze de beste fish and chips van Londen serveren. De gewone porties vis zijn altijd enorm, dus reken er niet op dat je na een maaltijd nog honger hebt. De friet is er fantastisch, dik en knapperig, maar toch licht. Het wordt gebakken in aardnotenolie, die ze dagelijks verversen.

Website: toffsfish.co.uk
Adres: 38 Muswell Hill Broadway, London, N10 3RT

Wat is jouw favoriete plek om fish and chips in Londen te eten?